Iconen als onderdeel huisstijl

Iconen RDW

Klant

RDW

Datum

2019

Tags

Het toenemende gebruik van digitale media, zoals online magazines en toepassing van infographics, gecombineerd met de vernieuwde huisstijl van de RDW was aanleiding voor de ontwikkeling van een organisatiespecifieke icoonstijl.

We creëerden een stijl die zowel online als offline toepasbaar is. Van visual tot signage, van infographic tot illustratie. Zo draagt ​​een consistente toepassing van de iconen bij aan een betere visuele samenhang en een uniforme, herkenbare uitstraling. Een icoonstijl die, gecombineerd met visuele context, voor iedereen begrijpelijk is.

De pictogrammen zijn op vectoren gebaseerd en op pixelniveau geperfectioneerd voor digitaal gebruik. Hierdoor functioneren de iconen optimaal in zowel online als offline media.

De icoonstijl van de RDW vindt zijn oorsprong in het huisstijllettertype Roboto Slab. Karakteristieke stijlkenmerken komen terug in de iconen. Hierdoor ontstaat ‘eigenheid’ en een natuurlijke visuele samenhang tussen tekst en beeld. Met als resultaat een belangrijke nieuwe key asset van de RDW-huisstijl.